OM OSS


artister

Sonia Loinsworth Foto: Lasse Berre

Sonia Loinsworth Foto: Lasse Berre

 
 

Foto: Tobias Hohle Aasgaarden

Solfrid Molland Foto: Hielke Gerritse

Solfrid Molland Foto: Hielke Gerritse

 
 

Sonia Loinsworth er gründer bak og leder av Barnas Musikkteater. 
Hun er sanger, komponist og kulturprodusent og har de siste 30 årene skapt et unikt musikalsk uttrykk i møtet mellom klassisk nord-indisk sang, gregoriansk sang, og overtonesang i egne komposisjoner.
Hun har gitt en lang rekke konserter i inn- og utland og har komponert meditativ musikk arrangert av Frode Fjellheim (Transjoik, Frozen), samt utgitt 4 album med internasjonal distribusjon.
Sonia har gjennomført mer enn 1000 konserter for barn i krysningsfeltet mellom norske folketoner og barnesanger, klassisk indisk musikk og overtonesang, samt jazz-improvisasjon. 
Hun er utdannet sanger fra University of Georgia, USA og innen Musikk Vitenskap fra NTNU i Trondheim. Sonia har en 3-årig utdannelse som mindfulness-instruktør fra SFAM, og trening innen vokalteknikk fra Complete Vocal Institute. Sonia har gitt konserter og undervist voksne i stemmearbeid, sang og mindfulness i Europa gjennom 15 år.
Hun er også forfatter av sakprosa og har utgitt 4 bøker.

 

Gulnigar Naman er balanse-akrobat på høyt nivå fra Ürümqi, en autonom stat i Kina. Ürümqi betyr «fagert beite» og kulturen i området er preget av mongolske tradisjoner. 

Hun heter Gulnigar Naman men kalles bare «Gulli» i Norge. 
Gulli jobber både med balanse, dans, akrobatikk, og er også flink med manipulasjonsmagi og arbeid med barn. 

Hun balanserer kandelabre med blomster i på kroppen mens hun utfører balansekunst, og kan holde opptil 50 rockeringer i bevegelse samtidig.  

Gulli har gjort seg bemerket som akrobat og balansekunstner i Norge, og kom til semi-finalen i Norske Talenter i 2014. Gulli deltok i Norske Talenter igjen i 2019, og fikk “gullbillett” rett til semifinalene etter sin balansekunst opptreden. 

 

Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist. Hun vokste opp med russisk folkemusikk, sigøynermusikk og europeisk kunstmusikk – et toneunivers som inspirerer henne som musiker og komponist.

På reise som gatemusikant med sitt røde trekkspill i Europa, lærte hun sigøynersanger av romfolket og komponerte musikk. Denne musikken ble utgitt på to CD-er: Katedral for Tapte Drømmer (2011) og Musikken er mitt fedreland (2014) og Forvandling (2016). Her setter hun et musikalsk og poetisk lys på roma, den største minoriteten i Europa. Molland er utdannet klassisk pianist fra Østlandets Musikkonservatorium. I 2015 ble hun tildelt Oslo Bys Kunstnerpris.

 

Rémi Lebocey (Limoges, Frankrike) begynte å følge workshops og kurs innen teater, klovn og sirkus i en alder av 11. Han turnerte med amatørgateteaterkompanier hver sommer i Frankrike, Spania og Italia til han var 18. Fra 19-22 års alder jobbet Rèmi som direktør for et prosjekt med barn og tenåringer.
Fra 2009 fulgte han akrobatikk- og dansekurs i Paris, hvoretter han studerte ved Circus School of Lyon. Etter det valgte Rémi Codarts/Rotterdam Circus Arts (sirkusutdanning på høyskolenivå i Nederland), hvor han spesialiserte seg i sjonglering og gulvakrobatikk.

I løpet av sitt tredje år fikk han praksisplass i dansekompaniet DWR/André Gingras og turnerte i forestillingen Codex i Nederland. Denne opplevelsen introduserte ham til en ny måte å bevege seg på, inspirert av freestyle-disipliner og kampsport. Fra 2016 til 2018 var han en av de 5 akrobatene til selskapet Pile en Face, som turnerte i de nederlandske, tyske og engelske sirkusfestivalene.
Siden 2018 har han bodd i Catalunia , Spania hvor han gir workshops og klasser med gulvakrobatikk og sjonglering.

 

Paula Pinto (Montevideo, Uruguay, 1987). Etter å ha tatt ferdig utdanning i kommunikasjonsvitenskap og jobbet mest som assisterende regissør i TV-reklamer, førte nysgjerrigheten henne til gruppedynamikk og de forskjellige måtene å kommunisere på i samfunnet gjennom kroppsliggjøring og kunst. Hun ble forelsket i sirkus og akroyoga.

I 2015, ved siden av studiene i yoga og acroyoga, begynte hun å ta klasser i luftakrobatikk og opptrådte senere som luftakrobat. I 2016 ble hun acroyoga-lærer og begynte å reise verden rundt som gateartist mens hun holdt acroyoga-workshops.

Under sin første reise til Europa opptrådte hun med Charivari Circo langs de små landsbyene på vestkysten av Italia og fortsatte en reise med en duo av partnerakrobatikk i ett år til. I løpet av denne tiden trente hun på forskjellige sirkusskoler (Flic, Le Lido, Lyon, Piste d'Azur) og treningssentre (La Central, La Grainerie, Cronopis).

I 2019 bestemte hun seg for å bli i Europa og begynte å jobbe med det franske selskapet - Les Hommes Sensibles - som hun turnerte med i Frankrike og til Ficho-festivalen i Mexico, hvor hun co-regisserte og opptrådte i et gallashow.

Scenekunstverdenen og formidlingskarrieren viste seg å møtes i hennes vei. Hun fortsatte arbeidet med to andre franske sirkuskompanier (Cie. La Bobêche og Cie. Débilemmental).

Siden 2020 har hun bodd i Barcelona. Hun gir jevnlige akroyogatimer i Cronopis espai de Circ, et kollektivt rom hun er aktivt en del av, hvor hun også trener og tar partnerakrobatikktimer som en duo med Rémi.

I 2021 turnerte Paula i Spania med gateforestillingen «Buscando el norte» som en klovne-vertikalist-objektmanipulasjon, i duo med Blanca Canela.