Om oss

Barnas Musikkteater produserer og leverer konserter, teater- og balansekunst forestillinger av høy kunstnerisk kvalitet til barnehagen, og innimellom som åpne forestillinger.

Vi spiller dette barnehageåret 500 forestillinger for tilsammen 30 000 barn til barnehager i hele Norge, og bruker profesjonelle kunstnere på et høyt kunstnerisk nivå, som samtidig er flinke til å være i kontakt med små barn.

Vi har dedikert oss til at alle som kommer i kontakt med oss skal få en erfaring ut over det vanlige av kvalitet, nærvær, kreativ glede og overskudd; gjennom de kunstneriske opplevelsene og i alle andre kontaktpunkter med oss.

Velkommen inn i vår verden!
Her er vår kreative, dedikerte gjeng av kunstnere, produsenter og andre viktige medspillere:

Sonia Loinsworth

Gründer bak Barnas Musikkteater. Hun er sanger, komponist og kulturprodusent.

Sonia har de siste 15 årene skapt et unikt musikalsk uttrykk i møtet mellom klassisk nord-indisk sang, gregoriansk sang, og overtonesang i egne komposisjoner. Akkompagnert av kun en indisk tamboura har hun gitt en rekke konserter i inn- og utland til svært positive tilbakemeldinger i media og fra publikum. Sonia har også gjennomført flere hundre konserter for barn i krysningsfeltet mellom norske folketoner og barnesanger, klassisk indisk musikk og overtonesang. Hun har komponert meditativ musikk arrangert av Frode Fjellheim (Transjoik, Frozen), og utgitt 3 CD-plater med lansering på 4 kontinenter. Sonia synger også Jazz. Hun har en 3-årig utdannelse som mindfulness-instruktør fra SFAM, og underviser i stemmearbeid, sang og mindfulness.

Thomas Hjørnet

Er magister i litteraturvitenskap fra Københavns Universitet. 

Han har hovedsaklig beskjeftiget seg med forlagsarbeid og musikkproduksjon.

Thomas er vår digitale trollmann og tar seg av web-relaterte oppgaver, assistentoppgaver, løser tekniske knuter og slukker branner i verdensvevens jungel.

Diego Belda er født i Chile og har bodd i Norge siden 6 års alderen. Han har vært lidenskapelig opptatt av sirkus-verdenens muligheter siden tenårene.

Diego har gjennomført mange forestillinger, kurs og oppdrag sammen med Flaks Sjongleringsgruppe. Han har gitt soloforestillinger, jobbet for kulturskoler og diverse kulturhus og festivaler, og spilt ildforestillinger. Han har også samarbeidet med en lang rekke teater/sirkus-grupper og musikere.

Mari Helander er ny artist og formidler i Barnas Musikkteater. 

Helander er nord-same fra Tana i indre Finmark, og vil formidle samisk kultur til barnehagebarn gjennom en teaterforestilling. Hun har lang teatererfaring bak seg, i tillegg til å være leder for samisk barnehage i Oslo.

Norske barnehager er pålagt å formidle deler av den samiske kulturen til barna, og mange er usikre på hvordan de skal få oppgaven gjennomført.

Mari (Marè) som er en stor kapasitet på feltet. Hun vil skape både pedagogisk materiell og en forestilling til barnehagene, med base i samisk kultur.

Dette er hentet fra Mari Helanders formidlingsprosjekt Sami Gold Source:

”Det samiske folket er en del av den norske staten og har vært det helt siden Norge ble en stat. Dette er noe ikke alle tenker over, og det er et stort behov for kunnskap om den spennende og rikholdige samiske kulturen. Mange vil ha stor glede av å få vite mer om samisk kultur.
I tillegg finnes det en rekke myter og feiloppfatninger om samer. Da er det viktig å erstatte myter med kunnskap. Derfor går vi ut i barnehager og skoler for å formidle kunnskap om hva den samiske kulturen er. Slik vil vi skape et rom for forståelse og erfaring med samisk kultur gjennom å engasjere, skape, utfordre, og samtidig være flinke lyttere i dialog med mennesker. Mange har spørsmål rundt den samiske kulturen, det vet vi.”

Gulli

Er balanse-akrobat på høyt nivå fra Ürümqi, en autonom stat i Kina, og spesialsyr høstens forestilling for Barnas Musikkteater.

Gulli er utdannet ved det prestisjetunge Xinjiang University of Arts, og er en mester i stearinlys balanse. Hun viser både fleksibilitet, styrke , eleganse og kombinerer alt dette med opptil 25 brennende stearinlys plassert på kroppen samtidig.

Hun heter Gulnigar Naman men kalles bare «Gulli» i Norge.
Hun er balansekunstner og fantastisk dyktig på det hun gjør. Gulli jobber både med balanse, dans, akrobatikk, og er også flink med manipulasjonsmagi og arbeid med barn.

Solfrid Molland

Er sanger, pianist og komponist. Hun vokste opp med russisk folkemusikk, sigøynermusikk og europeisk kunstmusikk – et toneunivers som inspirerer henne som musiker og komponist.

På reise som gatemusikant med sitt røde trekkspill i Europa, lærte hun sigøynersanger av romfolket og komponerte musikk. Denne musikken ble utgitt på to CD-er: Katedral for Tapte Drømmer (2011) og Musikken er mitt fedreland (2014). Her setter hun et musikalsk og poetisk lys på roma, den største minoriteten i Europa. Molland er utdannet klassisk pianist fra Østlandets Musikkonservatorium. I 2015 ble hun tildelt Oslo Bys Kunstnerpris.

OSCAR JANSEN

Oscar Jansen har vært aktiv gospel- jazz-pianist i mer enn 25 år. Kombinasjonen jazz og gospel skaper en spennende bredde til pianistens spill, og gjør det skreddersydd til dette prosjektet. Oscar har gjort innspillinger og turnert i inn- og utland med Stavanger Gospel Choir og en lang rekke andre band- og duo prosjekter. Oscar har undervist i musikk ved Universitetet i Agder.

Oscar er også billedkunstner.
PAMELA HILEY

Er hovedlærer og stifter av Norsk Taiji Senter (NTS), har undervist Taijiquan og Qigong i Norge i over 30 år og er en av Europas mest erfarne Taijilærere og den første profesjonelle Taijilæreren i Norge.

Hun er opprinnellig fra Wales og stiftet NTS i Norge i 1983 og har siden den gang instruert i både offentlig og privat sektor. Klientene hennes inkluderer flere offentlige etater, utdanningsinstitusjoner og private bedrifter. Pamela har også en bachelor i menneskelige bevegelsesstudier.