Sang og Musikk i Barnehagen. E-læring

BESTILL HER

Turneen er fullbooket.

Bestill programmet ved å sende en e-post hit: kultur(at)barnasmusikkteater.no

 

Sang og musikk i barnehagen er et pedagogisk musikkprogram for de voksne i barnehagen, som bidrar til tilretteleggelse av sangstunden med barna.

Programmet inneholder videofilmer med instruksjon hvor man øver selv, og lydfiler som kan brukes direkte i sangstunden som en støtte for pedagogen og barna.

Programmet består av 20 videofilmer med instruksjon til hvordan pedagogen kan bygge opp musikkstunden i barnehagen, samt

14 studioproduserte lydfiler med kjente norske barnesanger som nedlastbare filer for barnehagen, som kan brukes i sangstunden – med og uten sang (vokal).

Videoserien inneholder et spekter innen musikalsk trening og lek med barn innen følgende tema:

Pust: grunnleggende informasjon om lungekapasitet, åndedrett, støtte i magemuskulatur. Språket holdes enkelt uten for mye musikk-terminologi, slik at alle kan bruke det.

Grunnleggende stemmetrening, med utgangspunkt i vokalene. En enkel vei til klingende lyd for pedagogen, og trening i hvordan ulike stemme-klanger produseres.

Grunnleggende rytmisk trening. Hvordan man kan arbeide rytmisk i barnegruppen, og lære barna å bruke kroppen og vokale lyder som rytmiske instrument.

Hvordan arbeide musikalsk i barnegruppen?  En steg for steg introduksjon med bruk av de enkle norske barnesangene, og med en enkel melodibase som musikalsk støtte. Man trenger ikke spille et instrument.

Nærværstrening i den musikalske samlingsstuden. Hvordan den voksne kan arbeide med oppmerksomt nærvær med barna, sammen med musikk.

Lydfiler: Synge-Med. Enkle lydfiler den voksne kan bruke sammen med barna som støtte til sangstunden.For noen vil dette være krykker de bruker i begynnelsen og slipper etterhvert som musikk-samlingene med barna utvikler seg; for andre vil disse lydfilene være verktøyet de trenger for å kunne gjennomføre sangstunden.

Mange voksne er sjenert for å synge. Programmet «Sang og musikk i barnehagen» inviterer de voksne til å gå gjennom denne sjenansen i seg selv med enkle og effektfulle verktøy. Programmet er laget både for nybegynnere og for de som allerede har erfaring med sang og musikk i barnehagen, og vil fordype mer.

Les mer om bakgrunnen for programmet i artikkelen Sang og musikk i barnehagen på Barnehage.no
Programsidene oppdateres jevnlig med nye videoer, lydfiler den voksne kan arbeide med i barnehagen, og forskningsbasert informasjon om effekten av musikk og andre kreative uttrykk på barns utvikling.

Pris  Kr. 4 950,-

og deretter Kr. 500,- per år.
Prisen er for samtlige brukere i barnehagen.

Bestill programmet ved å sende en e-post hit: kultur(at)barnasmusikkteater.no 

Programmet er laget av sanger og komponist Sonia Loinsworth, i samarbeid med Itent Media.

Sonia Loinsworth er gründer bak Barnas Musikkteater. Hun er sanger, komponist og kulturprodusent og har de siste 20 årene skapt et unikt musikalsk uttrykk i møtet mellom klassisk nord-indisk sang, gregoriansk sang, og overtonesang i egne komposisjoner.
Sonia har gitt en lang rekke konserter i inn- og utland og har komponert meditativ musikk arrangert av Frode Fjellheim (Transjoik, Frozen), samt utgitt 4 CD-plater.

Sonia har gjennomført over tre hundre konserter for barn i krysningsfeltet mellom norske folketoner og barnesanger, klassisk indisk musikk og overtonesang, samt jazz-improvisasjon. Hun er utdannet sanger fra University of Georgia, USA og innen Musikk Vitenskap fra NTNU i Trondheim. Sonia har en 3-årig utdannelse som mindfulness-instruktør fra SFAM, og trening innen vokalteknikk fra Complete Vocal Institute. Sonia har gitt konserter og undervist voksne i stemmearbeid, sang og mindfulness i Europa gjennom 15 år.